28/4/09

CAMÍ SANTIAGO EN BTT


EL MEU CAMÍ DE SANT JAUME

Cada any, molts de milers de Pelegrins fan el Camí de Sant Jaume, moguts per diferents i molt respectables motius. Uns el fan per motius religiosos, altres per superar records personals, altres per cultura, per gastronomía, vacances económiques, per espiritualitat. Pero a tots els uneix un mateix instint; disfrutar de la natura, el contacte amb la gent afable, coneixer llocs nous, creixer culturalmente, desconectar temporalment d´una societat que ens obliga a viure mes depresa del que podém suportar. Es a dir, fer el Camí es com començar una nova vida, encara que només sigui per uns dies. Una nova vida que segurament recordarán per sempre mes. Molts dels Pelegríns que han fet el Camí en cualsevol de les seves variants, l´han definit com la millor experiencia de les seves vides.
A vagades em costa creure, com pot ser que un viatge en solitari o no, a través de una bona part de la geografía Espanyola, suportánt les inclemencias meteorológiques durant mes de mil kilometres, pugui ser la experiencia mes gran de la teva vida. Be, aixó es el que pensava quan em vaig començar a interesar pe´l tema.
Es diu que el auténtic Camí de Sant Jaume, es el que comença a la porta de casa teva i et porta fins a Santiago de Compostela. De totes formes, la majoría de Pelegríns començan en cualsevol de les seves variants que ja están marcades.
El Camí Francés, el Camí Aragonés, el Camí Primitiu, el Camí de la Plata, el Camí del Nort, el Camí de Madrid, el Camí de Finisterre, el Camí de le Puy, el Camí Portugués. Aquests son els més populars, conjuntamente amb el Camí Catalá, que amb la seva variant de pas per Saragossa, será el que em portará a la fi de la Terra ( Finisterre/Fisterra).
Ja fa uns quanta mesos, que, per casualitat, llegint en un foro d´Internet, vaig veure un post que explicava les peripecias d´un noi de Barcelona, que feia el Camí de Sant Jaume desde Barcelona ciutat fins a Santiago de Compostela. Vaig quedar tant enganxat al tema, que, un día l´hi vaig escriure un correu electronic, l´hi vaig comentar, que tenía intenció de fer una ruta similar a la que havía fet ell, i a veure si em podía informar d´on podía treure información sobre el tema. La resposta va ser rotunda: No t´arrepentirás, será el millor que hagis fet mai, aixó em va fer acabar de decidir…fet…men vaig el día 4 de Maig, si no es trenca res.
L´amic Marcos em va recomanar que em registrés al foro del Bicigrino http://www.bicigrino.com que allá disposaven de tota l´información que puc necesitar per fer el Camí de Sant Jaume en Bicicleta. i així va ser. Allá em van animar, en van donar tota mena de consells, tot el que tinc de portar, etc. Es més algúns dels foreros m´han passat el seu teléfon, i que quan passi per la zona on ells viuen, que els truqui i m´acompanyarán uns kilómetres…tremendo.
Be, el cas es que ja tinc la bicicleta a punt, amb les alforges posades, els dos bidons d´aigua, les meves eines, el sac de dormir, la roba, els mapes, la guía…
La idea es sortir, com ja he comentat abans, el día 4 de Maig a les 10 del matí del Monestir de Montserrat. He calculat que trigaré de 13 a 15 dies. Espero fer un promig de uns 80 km. diaris. La distancia de Montserrat fins a Santiago de Compostela es de 1089km., i si el cos aguanta (cul) ho allargaré fins a Fisterra que es a 1176 km.

Com diuen els Pelegrins BON CAMI.

2 comentarios:

Unknown dijo...

Molta sort Narcís!jJa m'agradaria acompanyar-te, deu ser l'ostia fer aixó. Salutacions

a pike bikers dijo...

Si vols encara hi ets a temps jeje...adeu guapo, ens veiém.