11/1/10

SORTIDA A LA NEU


SORTIDA A LA NEU...
Be amb aquest títol sembla que ens haguem desplaçat fins als Pirineus... donç no, només hem fet una petita ruta per L' ardenya, mes concretament a la zona de Cadiretes.

Eren les 9'00 hores del matí quan el termòmetre de Cofac marcava 0º C. mentre uns quants ases ens disposàvem com cada diumenge matí a l'habitual ruta per les nostres contrades.
Cèsar, Abel, Narcís, Joan, Manolito, Dani, Moi, Raimon, i el fill d'en Tomàs que mai men recordo com es diu. Perdoneu si men deixo algun.
A les 9´15h. i veient que alguns s' han "rajat" ens disposem a ciclar com cuasi be sempre en direcció a Santa Cristina...només han passat uns pocs minuts quan de sobte ens adonem de que la temperatura ha baixat un parell de graus per sota zero. Les mans y les potes es començan a glaçar a gran velocitat. Hem de trovar una pujada rapidament. Arribém a Santa Cristina, el Golf, la casa d'en Lara, y cap amunt...en direcció a Cadiretes. A mig camí de la pista, a uns tres quilómetres aproximadamente, just quan trovém un descans, girém a ma esquerra en un petit corriol molt amagat que després de uns cent metres conecta directament amb el primer camí d'en Lara. Pujem la pista fins a dalt de tot on hi ha re agrupament. Seguim recte en direcció a la "V" on agafarám la segona pista d'en Lara fins arribar a Sant Baldiri. A aquestes alçades i mirant a la dreta, en direcció al Puig Montagut ja es pot veure algunes restes de neu...
Sant Baldiri, La Trencada, Can Cabanyes. Per cert just al arribar a Sant Baldiri ha aparegut com per art de magia en Pepe, y mes tard al cap de pocs minuts en Guti.
Can Cabanyes, Puig Montagut, carretera de Sant Grau i encreuament amb cadiretes, que nosaltres deixem a ma dreta i seguim rectes cap a un corriol que hi ha uns metres mes amún i que connecta amb una línia d'alta tensió. Aquí la quantitat de neu ja comença a ser considerable, el que ens obliga a canviar el traçat de la ruta. El corriol que passa pel costat de Pedra Sobre Altre està molt tapat per la neu i es totalment impracticable. Decidim baixar uns metres de línia i agafar un altre corriol paral•lel a l'anterior que sembla que està una mica més net... "cagada"... l'elevada quantitat de neu que hi ha a les branques de bruc fa que el camí pràcticament hagi desaparegut... cap problema, ens ajupim i passem per sota les branques carregades de neu... aaaaala... tota la neu per sobre... comença el cachondeo... aconseguim arribar amb moltes dificultats fins al final de l'esmenat camí amb l'esperança d'agafar ne un altre i poder sortir d'una vegada d'aquella zona. Entrem en un camí que no havíem fet mai, i que apart de la neu que hi ha per tot arreu, un arbre caigut just al mig del corriol ens barra el pas... segueix el cachondeo. Passen un parell de minuts quan de sobte... ni endavant ni enrere... hem quedat clavats, no podem seguir...aaaaaaah... ens arrosseguem pel terra amb les bicis tombades fins arribar a l'encreuament anterior. A partir d'allà baixem en direcció a Tossa i al cap d'uns cinc-cents metres tornem a girar a la dreta fins trobar la pista principal que va a cadiretes. Es l'hora d'esmorzar.


Ens ha trucat en Manel q' ha sortit tard i pregunta si ens podem trobar (ahir va sortir de marxa)... decidim tornar enrere i ens trobem a... La Trencada.
Tornem enrere cap a Sant Baldiri en direcció al Camí d' els Eucaliptus. La idea es baixar per la Tita Negra cap Santa Cristina.
Agafem la pista de baixada i be... com sempre..."burro" l'ultim... a saco Paco.
Els revolts i els salts es succeeixen a gran velocitat a l' hora que arribem a l'encreuament amb la Tita Negre. Re agrupament i som-hi... la baixada…simplement es “tremenda“.
Bé la reste es com sempre... Tramuntana, unes "birres" i una mica de morro fregit...
... la setmana que bé, més.
SALUT I PEDALS
+ FOTOS AL ALBUM


NARCÍS

No hay comentarios: